Geavanceerde Kozijnbescherming

Kozijnen krijgen heel wat te verduren. Ze houden weer en wind tegen en om die reden wil je ze graag goed onderhouden. Op deze pagina lees je wat Zerolak voor je kan betekenen op het gebied van kozijnbescherming.

De basis van kozijnbescherming

Kozijnen vind je in een aantal verschillende materialen. De belangrijkste zijn (hard)hout, kunststof en aluminum. Voor alle verschillende materialen zijn er verschillende oplossingen kozijnbescherming. In de eerste plaats is het belangrijk dat de kozijnen goed zijn gelakt. Uiteraard is dit thema relevanter bij houten kozijnen dan bij de andere materialen. Maar ook voor kunststof en aluminium heeft Zerolak hiervoor oplossingen beschikbaar.

Kozijnbescherming
Kozijnen die extra beschermd zijn.

Extra kozijnbescherming voor houten kozijnen

In de eerste plaats is een goede laag grondverf belangrijk. Na de grondverf is het de laklaag die voor de afwerking zorgt. De laklaag zal naast een mooie kleur ook bescherming bieden. Na de laklaag is het mogelijk om nog een extra coating aan te brengen. Hiervoor heeft Zerolak een zogenaamde WB coating in het programma. De WB coating is een extra beschermende transparante laag die extreme kozijnbescherming biedt. Houten kozijnen zijn beschermd tegen krassen, deuken door fysische schade. De extra transparante WB coating biedt ook bescherming tegen weersinvloeden en chemische schade.

Aluminium en kunststof kozijnen beschermen

Ook kunststof en aluminium kozijnen kunnen wij voorzien van een extra bescherming. Door de extra bescherming zal vooral vuilaanhechting geen probleem meer zijn. Voor deze materialen zouden een coating op basis van nano een goede oplossing zijn.

Biocoat

Glas, serre panelen, badkamer douchewanden, keramiek. Wij kunnen uw ramen behandelen zodat u de eerste maanden geen ramen meer hoeft te wassen, regen buien zullen uw ramen schoon maken en het zal weer streeploos opdrogen.